справяне с анемията у дома

Справяне с анемията у дома – възможност или загуба на време?

Към традиционното лечение на малокръвие спокойно можем да прибавим и някои средства за справяне с анемията у дома. Недостигът на здрави и функционални червени кръвни телца в организма не е за подценяване, защото възпрепятства снабдяването на органите и тъканите в тялото с необходимия кислород. В резултат ще познаете състоянието по силната умора, бледа кожа, цепнати крайчета на устата, замаяност, сърцебиене и трудности при концентриране. По надолу в статията предлагаме комплексен подход за справяне с анемията у дома.

Справяне с анемията у дома с храни, богати на желязо

Набавянето на храни, богати на желязо със сигурност ще помогне за овладяване на анемията. Това е така, защото желязото е важен микроелемент, от който тялото ви се нуждае. Например той е необходим за синтеза на хемоглобин – протеин, намиращ се в червените кръвни клетки, който транспортира кислород в тялото. Съществуват два вида желязо – хемово и нехемово. Хемовото желязото се намира в месото и морските дарове, а нехемовото се съдържа в растителните източници – боб, леща, тофу, спанак и обогатени зърнени храни. За да подобрите усвояването на желязото е добре да комбинирате с хранителни продукти съдържащи витамин C – като цитрусови плодове, домати или чушки.

Билки с доказан ефект за справяне с анемията у дома

Някои билки традиционно се използват за естествено повишаване нивата на желязо в организма. Копривата е една от тях. Тя крие редица лечебни ползи за организма, като подсилването на кръвта е една от най-съществените. Растението доставя на организма високи количества желязо и витамин С, който подпомага усвояването на минерала. Копривата съдържа още витамин К и А, които повдигат жизнения тонус и облекчават неприятните симптоми при анемия като отпадналост и силна умора. Лесен начин да преборите малокръвието с помощта на копривата е да запарите лечебната билка под формата на чай.

Промо пакети Фоливит Феро
Промо пакети Фоливит Феро

Техники за готвене – изненадващ метод за справяне с анемията у дома

Интересен факт е, че някои техники за готвене могат да повишат съдържанието на желязо в ястията. Готвенето в чугунени тигани е една такава, особено когато приготвяте кисели храни като домати и ябълково пюре. Друга ефективна техника е накисването и покълването на боб, зърна и семена преди готвене. Този процес намалява нивата на фитинова киселина, анти-нутриент, който може да попречи на усвояването на желязото. Освен това, ферментиралите храни като кисело зеле и кимчи могат да подобрят бионаличността на желязо и други хранителни вещества.

Затова включването на тези прости техники за готвене в ежедневието ви може да предостави възможност за справяне с анемията у дома и подобряването на цялостното ви здраве.

Корекции в начина на живот за справяне с анемията у дома

Осигуряване на адекватен сън и управляване на стреса са от решаващо значение за справяне с анемията. Това е така защото и двете могат да повлияят на способността на тялото да произвежда и поддържа здрави червени кръвни клетки. Затова стремете се да практикувате техники за релаксация като медитация, упражнения за дълбоко дишане или йога. Това ще ви помогне да намалите нивата на стрес и да подобрите цялостното си благосъстояние. Не забравяйте и за редовната физическа активност, която може да подобри кръвообращението и да повиши общите нива на енергия в организма. Разбира се, вслушвайте се в тялото си, защото все пак умората е често срещан симптом на анемия и понякога не е нужно да се претоварвате.

Природна рецепта за ефективно и безопасно справяне с анемията у дома

За овладяване на анемия към посочените по-горе стратегии специалистите препоръчват да добавите и Фоливит Феро / Folivit® Fero – тройна комбинация за нормално кръвотворене. Всяка капсула съчетава трите най-важни съставки за правилно кръвообразуване:

  • желязо (като железен фумарат)
  • фолиева киселина
  • витамин В12

Продуктът се прилага успешно за превенция и овладяване на анемия. При редовен прием нормалното кръвообразуване се възстановява, а неприятните симптоми на малокръвие отшумяват. За високата ефективност и бързото усвояване на продукта допринася иновативната фармацевтична форма – течни капсули (Solucaps). Натуралното средство е напълно безопасно и е подходящо за продължителна употреба. Спокойно може да се приема от бременни и кърмещи жени. Търсете в аптеките в страната или поръчайте онлайн от електронен магазин МоМо – www.momo.bg.

borola

Сподели:
Scroll to Top