симптоми на желязодефицитна анемия

Чести симптоми на желязодефицитна анемия – вижте кои!

В зависимост от общото здравословно състояние и възрастта различните симптоми на желязодефицитна анемия варират. Това състояние възниква, когато в тялото няма достатъчно желязо за производството на здрави червени кръвни клетки. Тяхната функция е да пренасят кислород до органите и тъканите в тялото. Макар при някои хора състоянието да се развива без симптоми, в следващите редове споделяме оплаквания, които често се оказва, че алармират за желязодефицитна анемия.

Силна умора – сред най-честите симптоми на желязодефицитна анемия

Умората е сред най-честите оплаквания при желязодефицитна анемия. Това състояние се развива в резултат на ограниченото количество кислород в тъканите, органите и мускулите. А без достатъчно кислород те не могат да изпълняват своите функции. Кислородът, който постъпва в организма чрез дишането, се транспортира в организма от червените кръвни клетки посредством хемоглобина. Но при анемия този процес е нарушен, затова голяма част от тъканите и органите страдат от липса на кислород. Нормални дейности в ежедневието изискват по-голямо усилие от страна на организма, когато тялото страда от недостиг на кислород. Това често води до чувство на изтощеност, трудна концентрация и липса на енергия.

Недостиг на въздух и учестено сърцебиене

Затрудненото дишане при желязодефицитна анемия обикновено се описва като плашещо усещане, че пациента не може да си поеме дъх. Придружаващи симптоми могат да бъдат стягане в гърдите и ускорен пулс. В повечето случаи задъхването се появява внезапно, без да е налице натоварваща физическа активност. За нормализиране на състоянието се препоръчват техники за дълбоко дишане. Учестеното сърцебиене при анемия се свързва с опитите на организма да компенсира липсата на кислород.

Промо пакети Фоливит Феро
Промо пакети Фоливит Феро

Бледа кожа

Липсата на руменина по лицето е лесно забележим симптом на желязодефицитна анемия. При нисък хемоглобин кожата става бледа, а причина за това е недостигът на желязо в организма. При траен дефицит на този микроелемент кръвотворните функции комплексно отслабват, защото организмът не разполага с основния ресурс, необходим за синтезата на хемоглобин.

Косопад

Загубата на коса, особено при жените, често сигнализира за анемия. Без желязо космените фоликули не се снабдяват с достатъчно кислород. Ако железният дефицит не се компенсира, космите започват да падат.

Забравете неприятните симптоми на желязодефицитна анемия с помощта на природен продукт

Неглижирането на симптомите при желязодефицитна анемия може да доведе до усложнения при бременност, проблеми със сърцето, повишен риск от инфекции и депресивни състояния. За да се справите своевременно с проблема се доверете на Фоливит Феро/Folivit® Fero. Този изцяло природен продукт съдържа трите основни елемента за правилно кръвотворене във високи количества, лесно, бързо и пълно усвоима форма. Комбинацията от желязо, фолиева киселина и витамин В12 повишава хемоглобина и образуването на червени кръвни телца. Иновативната форма течни капсули (Solucaps) осигурява по-бързо и пълно усвояване от организма. Подходящ е за продължителен прием при възрастни и деца.

borola

Сподели:
Scroll to Top