Злоупотребата с алкохол създава риск от поява на анемия

Злоупотребата с алкохол създава риск от поява на анемия!

Алкохолът е напитка, която се произвежда още от праисторически времена. Предците ни са приготвяли алкохолни напитки от пшеница, плодове, дори от мляко. За съжаление все по-често лекарите алармират за зачестяване на случаите, при които се констатира прекомерна употреба на алкохолни напитки. Това е свързано с редица неблагоприятни последици за здравето – намалено усвояване на протеините, затруднена обмяна на веществата, невъзможност за изгаряне на мазнините, понижаване нивата на витамините и др.

Според експертите през последните 10 години е налице тенденция за нарастване на употребата на алкохол в страните от Централна и Източна Европа.

Системното консумиране на големи количества алкохол се свързва с поява на редица заболявания, като хипертония, затлъстяване, диабет и др. Научно е доказано, че злоупотребата с алкохол влияе неблагоприятно върху формирането и функционирането на всички видове кръвни клетки и създава риск от поява на анемия. Медицинското състояние е свързано с отклонения в нормалната структура и функция на кръвта и нейните основни компоненти – еритроцити (червени кръвни телца) и хемоглобин.

Анемията влошава в значителна степен качеството на живот на пациентите, тъй като е свързана с физическа умора, задух, сърцебиене, отслабена концентрация, замаяност и др. Ето защо превенцията на анемията трябва да започне с отказ от алкохола или ограничаване на неговата употреба. Друг възможен начин за справяне с хематологичното състояние е приемът на Фоливит Феро, който съдържа трите най-важни съставки, необходими за образуване на червените кръвни телца и хемоглобина – желязо, фолиева киселина и витамин В12.

Промо пакети Фоливит Феро
Промо пакети Фоливит Феро

Фоливит Феро се прилага също така при бременност и кърмене, недоимък, възникнал вследствие кръвозагуба, недостатъчно и непълноценно хранене, инфекции, кръводаряване и др. Активните съставки на Фоливит Феро участват пряко в кръвообразуването и взаимно допълват своите ефекти.

borola

Сподели:
Scroll to Top