симптоми на анемия у подрастващите

Защо е важно да се следи за поява на симптоми на анемия у подрастващите, особено при момчетата?

Дефицитът на желязо е най-разпространеното последствие от непълноценното хранене в световен мащаб. Като най-застрашена от недостатъчен прием на желязо се посочва групата на тийнейджърите. Особено внимание би следвало да се отдели на подрастващите момчета. За тях е характерно бързо израстване на височина през юношеските години, през който период те имат повишени нужди от редица хранителни елементи, а не винаги успяват да си ги набавят.

Това е основната причина за честия проблем с дефицита на желязо у младите мъже. Други предразполагащи фактори за поява на този дефицит са спортуването, забързания начина на живот и по-трудното придържане към правилен хранителен режим в тази възраст.

Затова родителите и самите младежи трябва да следят с повишено внимание за появата на някои от симптомите на желязодефицитна анемия. Тя се развива вследствие на продължителен във времето дефицит в приема на желязо. Най-разпознаваеми от въпросните симптоми са бледата кожа, умората, липсата на енергия, бързото задъхване, главоболието и раздразнителността. Възможно е също така анемията да дава знак за развитието си с необоснована загуба на тегло, често боледуване и лесно инфектиране на дори леки наранявания. Болните младежи изпитват и затруднения в училище, лесно губят концентрация и трудно запаметяват нова информация.

Промо пакети Фоливит Феро
Промо пакети Фоливит Феро

Развитието на желязодефицитната анемия може да има много тежки последствия за младия организъм, които да се усещат до старини.

Затова спрямо нея трябва да се действа бързо и ефективно. Да се разчита на доказани мерки. Най-успешната е свързана в оптимизиране приема на желязо и с повишаване набавянето на други противоанемични продукти като витамин В12 и фолиева киселина.

Всички те могат да се набавят с помощта на един комбиниран продукт – Фоливит Феро. Той е идеалното природно средство за преборване на анемията и стимулиране на кръвообразуването във всяка възраст, без риск от странични ефекти и негативни последствия.

borola

Сподели:
Scroll to Top