анемия при жените в менопауза

Неправилният хранителен режим е сред главните причини за развитие на анемия при жените в менопауза

Жените в менопауза, които не се хранят рационално и не си набавят всички жизненонеобходими хранителни вещества, са изправени пред сериозен риск от развитие на анемия. Установено е, че недостатъчния прием на желязото и витамин В12 при жените в менопауза увеличава риска от поява на анемия с 30%.

Анемия е хематологично състояние, което се развива при недостатъчно количество пълноценни и функционални червени кръвни клетки (еритроцити), които да пренасят кислород към клетките и тъканите в организма. Недостигът на желязо и витамин В12 е сред основната причина за нарушение на еритропоезата (образуване на еритроцити). Често последствие от този недоимък е изключително лесната уморяемост на болния, но може да се стигне и до по-сериозни усложнения като сърдечни, чернодробни, бъбречни и други проблеми.

Най-честата причина, която специалистите посочват като водеща за чести анемични прояви при менопаузалните жени е непълноценното хранене.

То е продиктувано или от стремеж към избягване на храни, които обострят симптомите на менопаузата или от загуба на апетит, характерно за жените в този период на живота.

Промо пакети Фоливит Феро
Промо пакети Фоливит Феро

Като най-удачен способ за преодоляване недостига на витамин В12, желязо и фолиева киселина се препоръчва пълноценно хранене и редовното набавяне на въпросните вещества. В забързаното ежедневие обаче не всеки от нас може да си набявя всички необходими вещества чрез храненето. За това е удачен прием на хранителни добавки. Подходящ природен продукт за хора, страдащи или застрашени от анемия е Фоливит Феро. Той съдържа желязо, витамин В12 и фолиева киселина – трите най-важни съставки, необходими за образуването на червените кръвни телца и хемоглобин. Активните съставки на Фоливит Феро участват пряко в кръвообразуването и взаимно допълват своите ефекти.

borola

Сподели:
Scroll to Top