Кърмете бебето за да го предпазите от анемия

Кърмете бебето за да го предпазите от анемия и инфекциозни болести

Според Американски учени, при децата, които са приемали майчина кърма най-рано до четвъртия месец след раждането, рискът от инфекции от респираторен или гастроинтестинален характер е по-малък. Това доказват резултати от прочуване, обхващащо 4164 майки в млада възраст. Резултатите са оповестени в специализираното издание Pediatrics.
Според указанията на учените доброволките попълвали анкета. В нея давали информация за кърменето на бебето в първите 6 месеца след раждането му.

Авторите на проучването установяват, че опасността от инфекции на стомашно-чревната и дихателната система е много по-ниска при бебетата, чието кърмене е продължило поне до четвъртия месец от раждането им. Докато при децата, които са приемали кърма по-малко време или са били отглеждани с адаптирани храни.

Опасността от развитие на инфекции при кърмачетата стигалa до 35%, а при тези, които са консумирали изкуствени храни, тя била около 59.

Според учените майчината кърма е основната храна, осигуряваща всички необходими хранителни вещества за бебето през първите няколко месеца от живота му. Ето защо не бива то да бъде лишавано от нея. Специалистите обръщат сериозно внимание на факта, че майките е добре да не прибягват към употребата на широко разпространените на пазара адаптирани млека. Защото те не притежават високото качество и здравословни ползи, които носи майчината кърма на бебето.
Според данни от изследвания, проведени в миналото, бебетата, чиито майки им осигуряват естествена храна, рядко страдат от недостиг на желязо. Недостигът се появява приблизително 6 месеца след раждането на бебето.

Промо пакети Фоливит Феро
Промо пакети Фоливит Феро

Според експертите, в майчината кърма се намират всички нужни за правилното развитие на бебето микроелементи. В период на кърмене, организма на жените в частност има повишена необходимост от желязо. Този минерал е изключително важен за предотвратяването на анемията и правилното развитие на детския организъм. Повишена склонност към анемия се наблюдава при бебетата, които не се кърмят. Поради всички изброени причини е важно майката да приема достатъчно количество желязо, което да доставя посредством кърмата на детето си. По този начин при него се предотвратява риска от анемия.

Подходящ продукт, чрез който кърмещата жена може да си набави лесно усвоима форма на този минерал е Фоливит Феро. Всяка капсула Фоливит Феро се абсорбира цялостно от организма тъй като продуктът е произведен в специална фармацевтична форма – solucaps (течни капсули). Фоливит Феро е безопасен за кърмещата жена продукт, подходящ за продължително приложение в един от най-важните за нея и бебето периоди от живота.

borola

Сподели:
Scroll to Top